Spărgător nuci

Spărgătoarele de nuci sunt folosite la spargerea nucilor pentru obținerea miezului de nuca. Calitatea miezului de nucă depinde de foarte multi factori. In primul rînd depinde de însăși calitatea produsului inițial, dacă au fost anterior calibrate nucile sau nu, daca contin impuritați (pietre, praf, frunze, crengi) sau nu, de umiditatea nucilor, de grosimea cojilor. In al doilea rînd depinde de modalitatea cum a fost reglat spargătorul, de puterea de presare a nucilor.

Pentru a obține in jur de 70 - 80% de miez de nuca intreg si 25-30% jumatati, atunci este de dorit de a procesa nuci cu o variatie de marimi cit mai puține si cit se poate mai apropiate. Daca la procesare folosiți o gama foarte larga de marimi, atunci procentajul de obținere a miezului intreg scade considerabil, in jur de 55 - 65% se reduce si productivitatea, datorită reglarilor dese a utilajului. Penrtu a elimina în totalmente miezul de nucă de impuritati, coji, este necesar de folosit persoane care vor face inspectarea (alegerea) manuala a miezului la mesele de inspectie.

Numarul acestor persoane depinde de productivitatea spargătoarelor folosite. De exemplu, la o productivitate a spargatoarelor de aproximativ 200 kg/h de nuci de calitate medie, este necesar in jur de 6-12 persoane pentru inscpectarea miezului. Spargătoarele sunt confectionate din otel de inalta calitate si fabricate cu ajutorul utilajului modern. Spargătoarele pot fi folosite si la spargerea alunelor cu mici modificări.

Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă Vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!Mesajul: