Linie de procesare nuci

Linie de procesare nuci Compania noastră este implicata in producerea liniilor tehnologice de procesare cu un grad înalț de adaptare la nevoile clientului. Producem echipamente care ne permit să simplificăm și să accelerăm procesele de recepționare, procesare și pregătire de vânzare și (sau) depozitarea producției vegetale: nuci, alune, legume (cartofi, morcovi, ceapă, sfecla); ciuperci și fructe de pădure. Liniile tehnologice de procesare și utilajele Construcția Modern SA reprezentata pe piața din Uniunea Europeana de către ALTEBO IMPACT SRL.

Linia data este destinata pentru procesarea automata a nucilor si alunelor si a ușura procesul de lucru. In comparație cu procesarea manuala, procesarea automata permite micșorarea forței manuale si a personalului necesar, micșorează cheltuielile, mărește productivitatea si micșorează timpul necesar de prelucrare.

Linia de procesare nuci, alune este compusa din mai multe utilaje si întrunește mai multe etape de lucru.

Recepționarea produsului (de la depozitarea containerelor, depozitarea în vrac, încărcarea din grile);

Prin recepționarea se subînțelege etapa de încărcare (alimentare) cu materie prima a utilajelor si proceselor din etapele ulterioare de prelucrare. Încărcarea se efectuează cu ajutorul elevatoarelor, transportoarelor, fixe sau mobile, cu raclete.

Curățarea de sol;

Descojirea nucă verde;

Descojirea este un proces, unde se realizează deschiderea nucilor verzi si decojirea completa a nucilor cu coaja. Decojirea se face cu ajutorul utilajului numit decojitor.

Sisteme de spălare;

Spălătorul este predestinat pentru spălarea nucilor curățate (decojite), murdare sau ce prezinta urme (pete) de zeama verde, rezultate din strivirea cojilor verzi. Daca nu sunt îndepărtate, petele se usucă si strica aspectul nucilor. De asemenea la spălare se elimina ramurile, pământul, frunzele și cojile despicate. Pentru îndepărtarea petelor apărute pe suprafețele exterioare a nucilor, opțional sunt prevăzute in set un vas (rezervor) pentru chimicale si pompa, care se unește la spălător si soluția este injectata in spălătorie prin găurile de injectare.

Uscarea produselor după spălare și lustruire;

Uscătorul de nuci este destinat pentru a reduce (elimina) surplusul de umiditate din nuca până la umiditatea admisa. Acesta se obține prin introducerea sub presiune a unui volum de aer, care este încălzit cu ajutorul unor elemente de încălzire. Aerul cald se ridica in sus si pătrunde printre nivelurile de nuci, care treptat se usucă.

Curățare chimică (alternativă pentru spălare);

Sortarea produselor (inspecție);

Mesele de inspecție sunt folosite la transportarea si inspectarea diferitor produse (nuci, alune, mere si altele), de la un proces de procesare la altul. Mesele pot fi cit fixe atât si mobile (opțional).

Calibrarea produsului în funcție de dimensiune (împărțirea posibilă în 6 dimensiuni standard / fracții);

Calibratul este destinat pentru calibrarea după dimensiuni (mărimi) a nucilor. Aceasta este unica soluție, daca nucile întregi sunt destinate pentru vizare, dar si la selectarea nucilor care vor merge la procesul de procesare de mai departe.

Ambalarea și ambalarea produselor (atât modul semiautomat cât și modul automat).

Spargerea nucilor.

Spărgătoarele de nuci sunt folosite la spargerea nucilor pentru obținerea miezului de nuca. Calitatea miezului de nuca depinde de foarte mulți factori. In primul rând depinde de însăși calitatea produsului iniția. In al doilea rând depinde de modalitatea cum a fost reglat spărgătorul, de puterea de presare a nucilor. Spărgătoarele pot fi folosite si la spargerea alunelor cu mici modificări.

Separarea miez.

Suflanta (separatorul) miez de nuci este o soluție ideala destinata la alegerea (separarea) miezului de nuci de deșeuri, frunze, coji, praf si alte impurități. Separarea se face cu ajutorul unui ventilator cu acțiune. In zona de lucru (de separare) miezul de nuci si impuritățile sunt supuse unui jet de aer, la care presiunea este reglata cu ajutorul unei clapete. Datorita diferenței de densitate, miezul de nuci cad si sunt evacuate prin gura de evacuare, iar restul impurităților, fiind mai ușoare ca miezul de nuca, sunt suflate in zona deșeurilor si sunt evacuate prin țeava de evacuare a deșeurilor. Separarea se efectuează continuu fără întreruperi.

Calibrarea miezului.

Calibratorul este destinat pentru calibrarea miezului de nuci după mărime si înlăturarea impurităților. Direcționează mărimile respective la următoarele procese de prelucrare sau mese de inspecție. Calibratorul este foarte necesar atunci, când calibrați (alegeți) nu numai miezul de nuca procesat de dumneavoastră, dar si miezul procurat din exterior, intru cit procesul de calibrare a miezului manual este foarte greu, obositor si durează un timp foarte îndelungat.

Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă Vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!Mesajul: