Linie de procesare legume

Linie de procesare legume (ceapă, morcovi, cartofi) Compania noastră este implicata in producerea liniilor tehnologice de procesare cu un grad înalț de adaptare la nevoile clientului. Producem echipamente care ne permit să simplificăm și să accelerăm procesele de recepționare, procesare și pregătire de vânzare și (sau) depozitarea producției vegetale: nuci, alune, legume (cartofi, morcovi, ceapă, sfecla), mere, ciuperci și fructe de pădure. Liniile tehnologice de procesare și utilajele Construcția Modern SA reprezentata pe piața din Uniunea Europeana de către ALTEBO IMPACT SRL.

Linia data este destinata pentru curățire, spălare, uscare, șlefuirea, inspectarea, calibrarea si împachetarea automata a legumelor (cartofi, ceapa, morcov, sfecla). Datorita faptului, ca linia este universală si flexibila, se poate de a procesa mai multe tipuri de legume ce reduce comparativ sine costul si mărește productivitatea. Linia pentru procesare poate fi reglata (ajustata) pentru anumite condiții si cerințe specificate de client. De asemenea si productivitatea acestei linii poate varia de la client la client.

Linia pentru procesarea legumelor (cartofi, ceapa, morcov, sfecla) este compusa din mai multe utilaje si întrunește mai multe etape de lucru.

Recepționarea produsului (de la depozitarea containerelor, depozitarea în vrac, încărcarea din grile);

Prin recepționarea se subînțelege etapa de încărcare a buncărului de alimentare. Încărcarea poate fi efectuata manual sau cu utilarea unui utilaj de descărcare a lăzilor sau containerelor pline cu legume (cartofi, ceapa, morcov, sfecla). Prin intermediul acestui utilaj lăzile/containerele sunt urcate până la înălțimea buncărului sau liniei transportoare si răsturnate. Parametrii tehnici ai acestui descărcător (înălțimea de descărcare, tipul si mărimea lăzilor/containerelor, direcția de amplasare) sunt stabiliți in urma proiectului sau la cererea clientului.

Buncărul de acumulare si distribuire.

Buncărul de acumulare si distribuire este necesar de utilizat in lina de procesare datorita faptului ca legumele răsturnate in buncăr creează un stoc si concomitent distribuie produsul uniform pentru etapele ulterioare de prelucrare. După dorința clientului evident si după preț, buncărul poate fi staționar sau mobil, lungimea, unghiul de inclinare, înălțimea bancherului, viteza de lucru a benzii pot fi modificate.

Transportoare cu bandă.

Deplasarea este etapa intermediara de transportare a produsului de la o etapa la alta prin intermediul transportorului. Parametrii tehnici ai acestui transportor (lungimea, lățimea, înălțimea) sunt stabiliți in urma proiectului sau la cererea clientului.

Curățirea legumelor

Curățirea legumelor (cartofi, ceapa, morcov, sfecla) este un proces de eliminare (îndepărtare) a pământului, nisipului, murdăriei si a altor impurități de pe suprafața produsului ce pot mari apariția riscului de putrezire, pentru păstrarea acestui produs pe un termen îndelungat sau redarea unui aspect plăcut si prielnic pentru vânzare. Curățirea poate fi efectuata prin doua metode: curățire uscata (fără apa) si curățire umeda (cu apa).

• Curățirea uscata se efectuează cu ajutorul utilajului numit curățitor ce are in dotare 16 perii (role) de capron care se rotesc si in același timp curata suprafața exterioara a produsului de impurități si deplasează produsul către operația următoare. De asupra periilor (rolelor) este amplasata o foaie de guma, care asigura un contact stabil dintre role si produs. Ca opțiune poate fi instalarea unui variator de viteza, care permite reglarea vitezei de rotire a periilor (rolelor) in dependent de tipul produsului si pentru a exclude deteriorarea lui. Parametrii tehnici ai acestui curățitor (lungimea, lățimea, înălțimea) sunt stabiliți in urma proiectului sau la cererea clientului.

• Curățire umeda se efectuează cu ajutorul utilajului numit spălător. Spălătorul este un utilaj universal, care poate fi folosit la spălarea si eliminarea murdăriei si impurităților de pe suprafața exterioara a mai multor legume (cartofi, ceapa, morcov, sfecla). El este dotat cu un tambur ce se rotește si o baie de apa (rezervor, cada). Produsul nimerește in baia cu apa si prin intermediul tamburului care se rotește, pune in mișcare produsul. In timpul mișcării, produsul (cartoful) interacționează (se roade) intre sine si intre pereții tamburului si se curata (se spală). După operația de spălare, in dependent de tipul produsului, este nevoie încă de o operație, de șlefuire, pentru a redarea produsului un aspect plăcut si prielnic pentru vânzare. Aceasta operație de șlefuire poate fi efectuata cu un utilaj numit șlefuitor aparte sau combinata, împreună spălătorul (spălător șlefuitor). La utilajul combinat tamburul spălătorului este dotat cu niște perii din capron, pe pereții interior. In procesul de spălare periile interacționează direct cu produsul unde exercita in același timp spălarea șlefuirea si lustruirea produsului. Utilajul poate fi cit staționar, atât si mobil.

Uscarea legumelor.

Uscarea este un proces de eliminare a surplusului de umiditate din legume (cartofi, ceapa, morcov, sfecla) prin intermediul unei instalații cu tenuri electrice si a unui ventilator, care distribuie aerul încălzit in zona de uscare a produsului. Uscarea poate fi un proces aparte sau un proces combinat cu masa de inspecție.

Masa de sortare si inspecție.

Masa de sortare si inspecție a legumelor (cartofi, ceapa, morcov, sfecla) este destinata pentru sortarea si inspectarea manuala a legumelor eliminând legumele deteriorate, stricate, care au un aspect prost si care nu corespund parametrilor necesari, impuși de producător. Sortarea si inspectarea se face la masa de inspecție cu banda din role rotitoare. Datorita rotirii rolelor, produsul este rotit si el, pentru a ușura procesul de inspectare.

Masa de inspecție combinata cu uscătorul are instalat la început montat sistema de uscare, apoi masa de inspecție.

Calibrator legume.

Calibrarea legumelor (cartofi, ceapa, morcov, sfecla) se face automat in 4 fracții (mărimi) cu limite de dimensiuni de la 20 până la 140mm. Calibrătorul poate fi staționar sau mobil. In dependenta de tipul si forma produsului, calibratorul poate avea diferite principii de lucru, calibrator cu sita si calibrator cu sortare radiala.

• Calibratorul sita mai des este folosit la sortarea legumelor cu forma rotunda (cartofi, ceapa). La calibratorul cu sita, elementele de calibrare (sita) pot fi modificate (mărimile la găuri) după parametri necesari ai clientului. Daca in procesul de lucru, sitele fracțiilor se înfunda, calibratorul este dotat cu cărucior, care are o mișcare de du-te-vino in direcție longitudinala si un braț cu mișcare oscilatorie. In procesul mișcării brațului, el lovește in sita si eliberează sita înfundata.

• Calibratorul sita mai des este folosit la sortarea legumelor cu forma rotunda (cartofi, ceapa). La calibratorul cu sita, elementele de calibrare (sita) pot fi modificate (mărimile la găuri) după parametri necesari ai clientului. Daca in procesul de lucru, sitele fracțiilor se înfunda, calibratorul este dotat cu cărucior, care are o mișcare de du-te-vino in direcție longitudinala si un braț cu mișcare oscilatorie. In procesul mișcării brațului, el lovește in sita si eliberează sita înfundata.

• Calibratorul cu sortare radiala este un calibrator universal. El poate calibra cit legumele de forma rotunda (cartof, ceapa), cit si de forma alungita (morcov, sfecla).Calibrarea se efectuează datorita reglării jocului (distantei) dintre rolele de calibrare. Aceasta distanta poate fi reglata după dorința clientului si mărimea produsului calibrat. După calibrare primim 3 fracții (mărimi) de calibrare a produsului (mărunt, mediu, mare).In timpul mișcării produsului pe calibrator, rolele își schimba distanta intre sine ( distanta se mărește), si produsul cade pe transportor in zona respectivă

Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă Vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!Mesajul: