Linie de procesare alune de pădure

Linie de procesare nuci Compania noastră este implicata in producerea liniilor tehnologice de procesare cu un grad înalț de adaptare la nevoile clientului. Producem echipamente care ne permit să simplificăm și să accelerăm procesele de recepționare, procesare și pregătire de vânzare și (sau) depozitarea producției vegetale: nuci, alune de pădure, legume (cartofi, morcovi, ceapă, sfecla); ciuperci și fructe de pădure. Liniile tehnologice de procesare și utilajele Construcția Modern SA reprezentata pe piața din Uniunea Europeana de către ALTEBO IMPACT SRL.

Linia data este destinata pentru procesarea automata a nucilor si alunelor si a ușura procesul de lucru. In comparație cu procesarea manuala, procesarea automata permite micșorarea forței manuale si a personalului necesar, micșorează cheltuielile, mărește productivitatea si micșorează timpul necesar de prelucrare.

Linia de procesare alunilor de pădure, este compusa din mai multe utilaje si întrunește mai multe etape de lucru.

Recepționarea produsului (de la depozitarea containerelor, depozitarea în vrac, încărcarea din grile);

Prin recepționarea se subînțelege etapa de încărcare (alimentare) cu materie prima a utilajelor si proceselor din etapele ulterioare de prelucrare. Încărcarea se efectuează cu ajutorul elevatoarelor, transportoarelor, fixe sau mobile, cu raclete.

Uscarea.

Uscătorul de alune de pădure este destinat pentru a reduce (elimina) surplusul de umiditate din alune până la umiditatea admisa. Acesta se obține prin introducerea sub presiune a unui volum de aer, care este încălzit cu ajutorul unor elemente de încălzire. Aerul cald se ridica in sus si pătrunde printre nivelurile de nuci, care treptat se usucă.

Sortarea produselor (inspecție);

Mesele de inspecție sunt folosite la transportarea si inspectarea diferitor produse (nuci, alune, mere si altele), de la un proces de procesare la altul. Mesele pot fi cit fixe atât si mobile (opțional).

Calibrarea produsului în funcție de dimensiune (împărțirea posibilă în 6 dimensiuni standard / fracții);

Calibratul este destinat pentru calibrarea după dimensiuni (mărimi) a alunilor de pădure. Aceasta este unica soluție, alunile întregi sunt destinate pentru vânzare, dar si la selectarea nucilor care vor merge la procesul de procesare de mai departe.

Ambalarea și ambalarea produselor (atât modul semiautomat cât și modul automat).

Spargerea alunilor de pădure.

Spărgătoarele de nuci sunt folosite la spargerea alunilor de pădure pentru obținerea miezului. Calitatea miezului depinde de foarte mulți factori. In primul rând depinde de însăși calitatea produsului inițial. In al doilea rând depinde de modalitatea cum a fost reglat spărgătorul, de puterea de presare a alunilor. Spărgătoarele pot fi folosite si la spargerea alunilor cu mici modificări.

Separarea miez.

Suflanta (separatorul) miez de aluni este o soluție ideală destinata la alegerea (separarea) miezului de aluni de deșeuri, frunze, coji, praf si alte impurități. Separarea se face cu ajutorul unui ventilator cu acțiune. In zona de lucru (de separare) miezul de alunilor de pădure si impuritățile sunt supuse unui jet de aer, la care presiunea este reglata cu ajutorul unei clapete. Datorita diferenței de densitate, miezul de alunilor de pădure cad si sunt evacuate prin gura de evacuare, iar restul impurităților, fiind mai ușoare ca miezul de alunilor de pădure, sunt suflate in zona deșeurilor si sunt evacuate prin țeava de evacuare a deșeurilor. Separarea se efectuează continuu fără întreruperi.

Calibrarea miezului.

Calibratorul este destinat pentru calibrarea miezului de nuci după mărime si înlăturarea impurităților. Direcționează mărimile respective la următoarele procese de prelucrare sau mese de inspecție. Calibratorul este foarte necesar atunci, când calibrați (alegeți) nu numai miezul de alunilor de pădure procesat de dumneavoastră, dar si miezul procurat din exterior, intru cit procesul de calibrare a miezului manual este foarte greu, obositor si durează un timp foarte îndelungat.

Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă Vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!Mesajul: